ΑΡΧΙΚΗ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ | ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ | ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ | ΣΥΛΛΟΓΟΙ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑClearClearClearClearClearClearClearClearClearClearClear
 
 
       
     

 
ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020
 
ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2019
 
ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2018
 
ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2017
 
ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2016
 
NEA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2015
 
  NΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2014

 

  NΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012
 
  NΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2011
 
  NΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2010
 
  ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
 
  2020    ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

►Διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας του Π.Σ.Ο. για την ηλεκτρονική τιμολόγηση την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα "myDATA και ηλεκτρονική τιμολόγηση για Οδοντοτεχνίτες" με υποστήριξη της Prosvasis, εταιρεία του ομίλου Softone, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00.
 
Η ημερίδα έχει σκοπό να ενημερώσει τα μέλη για τις αλλαγές που θα επιφέρει η νέα Νομοθεσία από τις 1/1/2021 για τα ηλεκτρονικά βιβλία και τα myDATA στους οδοντοτεχνίτες.
 
Στην ημερίδα οι ειδικοί (Απόστολος Αλωνιάτης, Τσοχαντάρης Χάρης, Mαρίνος Κοσμάς και Πολύζος Παπαχρήστος), θα παρουσιάσουν τα νέα δεδομένα και θα δεχτούν και τα ερωτήματα των μελών του Π.Σ.Ο. και θα απαντήσουν σε αυτά.
 
Για να δηλώσετε συμμετοχή κάντε εγγραφή στο σύνδεσμο που θα βρείτε παρακάτω:
 
 
Όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην σύνδεση ώστε να μπουν την Τρίτη και να παρακολουθήσουν την ημερίδα για τηλεφωνική υποστήριξή μπορούν  να καλούν στο 210 33 22 700.
 

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

►Λειτουργία Γραφείων ΠΟΕΟ & ΠΣΟ 

Τα γραφείο της ΠΟΕΟ & του ΠΣΟ θα παραμείνουν κλειστά, μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενο.

Ηδη έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, θα διενεργηθουν διαγνωστικά τεστ στους εργαζόμενους και θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του ΝΠΔΔ.

Email Επικοινωνίας με την ΠΟΕΟ: poeo@poeo.gr

Email Επικοινωνίας με τον ΠΣΟ:  info@pso.org.gr

Στοιχεία επικοινωνίας ΚΔΣ της ΠΟΕΟ >>εδώ

Στοιχεία επικοινωνίας ΚΔΣ του ΠΣΟ:

Πρόεδρος: ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, T: 6945317023

 Α΄ Αντιπρόεδρος: ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, T:6944574587

 Β’ Αντιπρόεδρος: ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, T:6977185441

 Γενικός Γραμματέας: ΚΛΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, T:6942293627

 Ταμίας: ΣΠΑΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, T:6936867375

 Οργανωτικός Γραμματέας: ΚΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, T:6977569994

 Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ, T:6976644066

 Υπεύθυνος Εκδόσεων: ΜΕΓΑΣ ΦΩΤΙΟΣ, T:6938890088

 Μέλη: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, T:6947373374

 ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, T:6945971312

 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ , T:6973460724


►2η ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου | Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος σύναψης σύμβασης «Εκτέλεση Οδοντοτεχνικών Εργασιών»


Η Διοίκηση της 2ης Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου, σε  εφαρμογή  των  διατάξεων  του  άρθρου  10  του  ν.  4486/2017«Οργάνωση  υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας» και με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση  των  πολιτών  για    οδοντιατρική–στοματολογικής  περίθαλψης με  τη  παροχή οδοντοπροσθετικών υπηρεσιών από τις δημόσιες υγειονομικές δομές που εποπτεύονται από τη 22ηΥγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, σας γνωρίζει ότι με τη με αριθμ. πρωτ. 64842/18-11-2020 (ΑΔΑ: 67ΝΦ469Η2Ξ-ΓΓΗ) απόφαση εγκρίθηκε η διαδικασία διενέργειας Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος σύναψης σύμβασης « Εκτέλεση Οδοντοτεχνικών Εργασιών » με ιδιώτες κάτοχους αδείας ασκήσεως επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη και οδοντοτεχνικά εργαστήρια που πληρούν τις απαιτούμενες από την κείμενη νομοθεσία προδιαγραφές και προϋποθέσεις λειτουργίας.

Ως  εκ  τούτου καλούνται,έως  τις 18/12/2020,  ημέρα Παρασκευή και  ώρα  14:00 οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες  κάτοχοι  αδείας  ασκήσεως  επαγγέλματος  οδοντοτεχνίτες και οδοντοτεχνικά  εργαστήρια  που  πληρούν της απαιτούμενες  από  την  κείμενη  νομοθεσία προδιαγραφές και προϋποθέσεις λειτουργίας,να της αποστείλουν στο Πρωτόκολλο της 2ηςΥ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου (Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, ΤΚ 18233, κτίριο ΚΕΡΑΝΗΣ, 1οςόροφος), σε  σφραγισμένο  φάκελο  αίτηση  σύναψης  σύμβασης,  ο  οποίος  θα  περιέχει, υποχρεωτικά και επί ποινή αποκλεισμού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Βρείτε την Πρόσκληση και τα Δικαιολογητικά >>εδώ
 


►Βεβαιώσεις Μετακινήσεων

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Πώς εκδίδεται το έντυπο βεβαίωσης κίνησης;
Πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α)
Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

    -Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (PDF https://forma.gov.gr/docs/vevaiosi-kikloforias.pdf)
    -Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (DOCX )

Όλα στο forma.gov.gr


►Γενικό lockdown | Μέτρα Οικονομικής Στήριξης

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, όλες οι Δομές Υγείας παραμένουν ανοιχτές, συνεπώς τα Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια δεν υποχρεούνται να μπουν σε αναστολή λειτουργίας (δλδ δεν υπάγονται στις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή).

Ο ΚΑΔ των Οδοντοτεχνιτών (32502203) βρίσκεται στις πληττόμενες επιχειρήσεις σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου.

Αναφορικά με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, ο τρόπος μετακίνησης (όπου φαίνεται να παραμένει όπως του Απριλίου), οι αναστολές, οι άδειες  ειδικού σκοπού, τα οικονομικά μέτρα κτλ αναμένονται να δημοσιευθούν εντός της ημέρας με ΦΕΚ στο οποίο θα αναγράφονται όλες οι λεπτομέρειες και για το οποίο θα λάβετε άμεσα ενημέρωση.

Παρακάτω θα βρείτε την τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, για τα πρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η Κυβέρνηση.

>> https://www.minfin.gr/web/guest/-/topothetese-tou-ypourgou-oikonomikon-k-chrestou-staikoura-gia-ta-prostheta-metra-oikonomikes-sterixes-pou-energopoiei-e-kybernese


►Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19

  >>Δείτε το ΦΕΚ


Εξαγγελία νέων μέτρων από το Υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων λόγω covid-19.

Οι συνάδελφοι πρέπει να ενημερωθούν από τους φοροτεχνικούς με τους οποίους συνεργάζονται για τη δυνατότητα που δίνεται σύμφωνα με τα νέα μέτρα.
Ο ΚΑΔ των οδοντοτεχνιτών περιλαμβάνεται στους πληττόμενους και είναι ο ΚΑΔ 3250 Κατασκευή ιατρικών και οδοντιατρικών οργάνων και προμηθειών (στον οποίο συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες 6ψηφιων και 8ψηφιων, δηλαδή και ο 32502203 των οδοντοτεχνιτών).

Τα μέτρα έχουν ως εξής:

1ον. Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων - εργοδοτών, ανά την επικράτεια, που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.
Συνεπώς, είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.
Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.
Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων. Για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες.
Οι επιχειρήσεις, για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της αναστολής, υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.

2ον. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ πληρωτέου τον μήνα Νοέμβριο, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.
Η εν λόγω οφειλή θα αποπληρωθεί σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, από τον Μάιο του 2021 και έπειτα.

3ον. Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Νοέμβριο.
Η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος τις ισχύουσας ρύθμισης.

4ον. Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή ανά την επικράτεια, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών που είναι πληρωτέες τον μήνα Νοέμβριο, και η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος τις ισχύουσας ρύθμισης.

5ον. Συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δόσεων τραπεζικών δανείων, με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, έως το τέλος του έτους.

6ον. Επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν και λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, κατά δύο μήνες.

7ον. Επεκτείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία ανά την επικράτεια σε τουλάχιστον 50% του προσωπικού, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με εξαίρεση τις δραστηριότητες στις οποίες υπάρχει αντικειμενική αδυναμία τηλεργασίας.
Επεκτείνεται το μέτρο της υποχρεωτικής εφαρμογής ευελιξίας προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην εργασία τους, με αντίστοιχη προσαρμογή του ωραρίου τους για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

8ον. Οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στο επίπεδο «Αυξημένου Κινδύνου» - (ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ https://covid19.gov.gr/covid-map/)  για τουλάχιστον 14 ημέρες εντός του μηνός και πλήττονται σημαντικά σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.
Το ίδιο ισχύει και για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία των τέκνων τους, ανά την επικράτεια.
Για τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στο επίπεδο «Επιτήρησης», ισχύει η προαιρετική μείωση ενοικίου, σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ.
Για τους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές και τους ανωτέρω εργαζόμενους, συμψηφίζεται το 1/3 της ζημίας τους με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

9ον. Χορηγείται Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.
Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 θα χορηγηθεί, ενισχυμένη, τον μήνα Νοέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου.

Επιπλέον, θα χορηγηθεί 5η Επιστρεπτέα Προκαταβολή τον μήνα Δεκέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου και του Νοεμβρίου.
Και στις 2 καινούργιες Επιστρεπτέες Προκαταβολές, το 50% της κάθε ενίσχυσης δεν επιστρέφεται.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πλέον όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν απασχολούν εργαζομένους ή έχουν ταμειακή μηχανή, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% και έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ.
Ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή κλείνουν με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, δικαιούνται να συμμετάσχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου τους, εφόσον έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ.
Επίσης, αποκτούν πλέον δικαίωμα συμμετοχής και οι νέες επιχειρήσεις.
Οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν σταθερό ποσό 1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και έως 1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, λαμβάνοντας υπόψη τον μαθηματικό τύπο.

Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ισχύει ο μαθηματικός τύπος, με κατώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.
Ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί ή θα ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, θα λάβουν, στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, οι μεν ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους σταθερό ποσό 2.000 ευρώ ανεξαρτήτως μαθηματικού τύπου, για τις δε υπόλοιπες επιχειρήσεις ισχύει ο μαθηματικός τύπος, με κατώτατο όριο τα 2.000 ευρώ.

 
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

►Χρήση Μάσκας στα Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια

Μετά από έλεγχο σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο από την αστυνομία σχετικά με την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, απευθυνθήκαμε στον νομικό σύμβουλο του ΠΣΟ, όπου μας δόθηκε η παρακάτω γνωμοδότηση.

Γνωμοδότηση νομικού συμβούλου >>εδώ

Άποψη μας είναι ότι σε οδοντοτεχνικά εργαστήρια όπου η απόσταση μεταξύ των εργαζομένων είναι αδύνατη, η μάσκα πρέπει να είναι υποχρεωτική για την ασφάλεια όλων.


Τη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος Παπαχριστόπουλος Διονύσης.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 12:30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα Αττικής.
 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Λειτουργία γραφείου του Πανελλήνιου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών 

Τα ερωτήματα σας για το διάστημα 10-08-2020 έως 31-08-2020 μπορείτε να τα στέλνετε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΠΣΟ, poeo@poeo.gr .

Στοιχεία επικοινωνίας ΚΔΣ:

Πρόεδρος: ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, T: 6945317023

 Α΄ Αντιπρόεδρος: ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, T:6944574587

 Β’ Αντιπρόεδρος: ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, T:6977185441

 Γενικός Γραμματέας: ΚΛΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, T:6942293627

 Ταμίας: ΣΠΑΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, T:6936867375

 Οργανωτικός Γραμματέας: ΚΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, T:6977569994

 Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ, T:6976644066

 Υπεύθυνος Εκδόσεων: ΜΕΓΑΣ ΦΩΤΙΟΣ, T:6938890088

 Μέλη: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, T:6947373374

 ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, T:6945971312

 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ , T:6973460724

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!


►ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΟ | Εγγραφή Πανεπιστημιακών Αποφοίτων στον ΠΣΟ

  >>Δελτίο Τύπου

ΙΟΥΛΙΟΣ

►ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΟ | Συγχαρητήρια Επιστολή - Απόφοιτοι Οδοντικής Τεχνολογίας ΠΑΔΑ

  >>Δελτίο Τύπου


►ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΟ | Συμβάσεις Οδοντοτεχνικών Εργαστηρίων

>>Δελτίο Τύπου

>>Επιστολή ΠΣΟ προς ΥΥ


►Επιστολή ΠΣΟ στο Υπουργείο Υγείας | Συμβάσεις Οδοντοτεχνικών Εργαστηρίων

  >>Επιστολή ΠΣΟ προς ΥΥ
 

ΙΟΥΝΙΟΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ 2018-2019 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε πως η προθεσμία που δόθηκε για την καταβολή των συνδρομών 2018-2019 δεν ήταν επαρκής.
Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε παράταση καταβολής συνδρομών μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020.

Μετά τη  λήξη της παραπάνω ημερομηνίας, θα διαμορφωθεί και θα δημοσιευθεί η λίστα των Νομίμων Οδοντοτεχνικών Εργαστηρίων.

Για όποιες πληροφορίες χρειάζεστε, επικοινωνήστε με τα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα που ανήκετε.

Λογαριασμοί Τραπεζών Eurobank  Περιφερειακών Τμημάτων

-    Π.Τ. Αθήνας :
ΙΒΑΝ:   GR 8702 6021 50000 4202 0149 5683
Δικαιούχος:   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΣΟ

-    Π.Τ. Βορείου Ελλάδας:
IBAN:  GR7802602570000210201730368
Δικαιούχος: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ – ΠΕΡ.

   Π.Τ. Πειραιώς & Νήσων:
IBAN    :  GR1102601850000160200690914
Δικαιούχος  : Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών, Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά και Νήσων.

-    Π.Τ. Κεντρικής & Στερεάς Ελλάδας :
ΙΒΑΝ: GR5302602170000360202304281                   
Δικαιούχος:ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΠΕΡΙ Φ. ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

   Π.Τ. Νοτιοδυτικής Ελλάδας:
IBAN:  GR7902600150000720201301020      
Δικαιούχος: Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών Περιφερειακού Τμήματος Ν/Σ

-    Π.Τ. Κρήτης:
IBAN :  GR1302602760000210201566042
Δικαιούχος: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ –      ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ  ΤΜΗΜΑ   ΚΡΗΤΗΣ


►Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος Έξαρχος Δημήτρης.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, ώρα 17:00 στο Νεκροταφείο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
 

ΜΑΙΟΣ

►Μαθητεία | Ειδικότητα Βοηθός Οδοντοτεχνίτη | Σχολικό έτος 2020-2021

Η ειδικότητα Βοηθός Οδοντοτεχνίτη εντάχθηκε  στη Μαθητεία για το σχολικό έτος 2020-2021.
Ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, παρενέβη προς το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας για το λόγο ότι η δημιουργία Τμήματος για το έτος 2019-2020 δεν ολοκληρώθηκε ενώ αρχικά είχε συμπεριληφθεί.
Αναμένουμε την έναρξη των διαδικασιών για να προχωρήσουν τα οδοντοτεχνικά εργαστήρια στη συμμετοχή τους.
Θα ανακοινωθεί εκ νέου ενημέρωση αναφορικά με τη διαδικασία.

Η Υπουργική Απόφαση Φ2/30626/ΓΓ4 (ΦΕΚ 817Β ́/12-03-2020) με θέμα: Πρόγραμμα Σπουδών για την ειδικότητα «Βοηθό Οδοντοτεχνίτη» για το «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας».

>>Υπουργική Απόφαση


►Επιστημονικά Υπεύθυνος Οδοντοτεχνικού Εργαστηρίου

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων αναφορικά με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο στα Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια, ο ΠΣΟ απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας για παροχή διευκρινήσεων πάνω στο θέμα αυτό.

>>Επιστολή ΠΣΟ προς ΥΥ

>>Απάντηση ΥΥ

 

►Οδηγίες Προστασίας προς Οδοντοτεχνίτες - Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια |
Μένουμε Ασφαλείς 

 

►Επιστολή ΠΣΟ στο Υπουργείο Οικονομικών για Παράταση Ευνοϊκών Ρυθμίσεων

 >>Επιστολή ΠΣΟ 


►Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την αποζημίωση των 800€ σε επιχειρήσεις

Οι οδοντοτεχνικές εργασίες απαλλάσσονται απο τον ΦΠΑ. Διευκρινίσεις και οδηγίες στην εγκύκλιο:

 >> Διευκρ/κη Εγκύκλιος


 ΜΑΡΤΙΟΣ

►Νέα επικαιροποιημένη λίστα των ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται 

Στη νέα επικαιροποιημένη λίστα των ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται συμπεριλαμβάνεται ο τετραψήφιος ΚΑΔ 3250 Κατασκευή ιατρικών και οδοντιατρικών οργάνων και προμηθειών

(στον οποίο συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες 6ψηφιων και 8ψηφιων, δηλαδή και ο 32502203 των οδοντοτεχνιτών).

Άμεσα περισσότερες πληροφορίες.


►Τροπολογία-Προσθήκη στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας για την έκπτωση 40% στις μισθώσεις πληττομένων επιχειρήσεων

  >>Τροπολογία


►Επιστολή ΠΣΟ προς Υπουργείο Υγείας| Ανάγκη Αναστολής Λειτουργίας Οδοντ. Εργ.

>>Επιστολή ΠΣΟ


► Επιστολή ΠΣΟ για Μέτρα στον Οδοντοτεχνικό Κλάδο λόγω Κορονοιού

  >>Επιστολή ΠΣΟ

► Κορονοιος | Σύσταση προς Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια
    
Αξιότιμοι συνάδελφοι,
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε η κοινωνία μας δοκιμάζεται από τον κορονοϊό. Με βάση τις εκτιμήσεις όλων των ειδικών η κορύφωση του φαινομένου είναι μπροστά μας. Μέλημα όλων μας τις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να είναι η προστασία της υγείας τόσο της δικής μας όσο και των συνεργατών μας και η αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού.
 
Είναι απολύτως βέβαιο ότι την προσεχή περίοδο θα μειωθεί κατακόρυφα η ζήτηση οδοντοπροσθετικών εργασιών, με βάση και τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας η οποία προτρέπει τα μέλη της να δέχονται ασθενείς κατόπιν λήψης τηλεφωνικού ιστορικού μόνο για απολύτως αναγκαίες ιατρικές περιστάσεις. Συνεπώς, είναι απολύτως βέβαιη η φθίνουσα πορεία και της δικής μας δραστηριότητας.
 
Επιπροσθέτως, και κυρίως, κρίνεται επισφαλής και επικίνδυνη η συνύπαρξη και συνεργασία ατόμων σε περιορισμένους χώρους, και ιδιαίτερα χώρους όπως τα οδοντοτεχνικα εργαστήρια, όπου οι πηγές μετάδοσης του ιού είναι πολλαπλές.
 
Κατόπιν των ανωτέρω, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών εχει ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας την αναστολή λειτουργίας των οδοντοτεχνικών εργαστηρίων.
 
Ο Π.Σ.Ο. συστήνει σε όλους τους συναδέλφους οδοντοτεχνίτες να μην παραλαμβάνουν νέα αποτυπώματα από τα οδοντιατρεία, να ολοκληρώσουν άμεσα τις προσθετικές εργασίες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και να αναστείλλουν τη λειτουργία των εργαστηρίων τους έως την Παρασκευή 27/3. Οι οδηγίες ασφαλώς θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οφείλουμε να θέσουμε ως προτεραιότητα την υγεία όλων μας αλλά και να συμβάλλουμε στην ευρύτερη κοινωνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου.

  >>Επιστολή ΠΣΟ προς ΥΥ|Κορονοιος 

 

 

© 2024 - Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών

Αριστοτέλους 14 - Αθήνα
 104 32 
Τηλ: 210 52 29 501
 fax: 210 52 46 280

Home | Site Map | Print | Rss | Contact | Disclaimer | Web Design & Development: toothnews.gr